phone-icon 0 700 42 500
Език:

Оптимизатор на мощноста SolarEdge

Филтрирай
Оптимизатор на мощността M1600-1RMMRTTY

Оптимизатор на мощността M1600-1RMMRTTY

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0094

404.40лв. / бр. без ДДС: 337.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P1100-4RM4MBT

Оптимизатор на мощността P1100-4RM4MBT

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.24.104.0005

264.00лв. / бр. без ДДС: 220.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P1100-4RMXMBT

Оптимизатор на мощността P1100-4RMXMBT

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.24.104.0219

281.64лв. / бр. без ДДС: 234.70лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P370-5RM4MRY

Оптимизатор на мощността P370-5RM4MRY

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0043

180.00лв. / бр. без ДДС: 150.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P401-5RM4MRM

Оптимизатор на мощността P401-5RM4MRM

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0053

159.60лв. / бр. без ДДС: 133.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P404-4RM4MRM

Оптимизатор на мощността P404-4RM4MRM

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0040

165.60лв. / бр. без ДДС: 138.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P485-4RM4MRY

Оптимизатор на мощността P485-4RM4MRY

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0042

195.60лв. / бр. без ДДС: 163.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P485-4RMDMRY

Оптимизатор на мощността P485-4RMDMRY

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0064

207.60лв. / бр. без ДДС: 173.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P500-5RM4MRM

Оптимизатор на мощността P500-5RM4MRM

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.24.104.0098

200.40лв. / бр. без ДДС: 167.00лв. / бр.

Соларните системи се превръщат във все по предпочитан устойчив източник на енергия и една от техните ключови компоненти са оптимизаторите на мощност. 

Тези интелигентни устройства имат за цел да повишат ефективността и производителността на фотоволтаичните панели, като по този начин увеличават соларния потенциал. 

При нас ще откриете разнообразие от качествени оптимизатори на мощността.

Какво представляват оптимизаторите на мощността за соларни системи?

Оптимизаторите на мощността са важен компонент в соларните системи, предназначен за увеличаване на ефективността и производителността на фотоволтаичните панели. 

Те се инсталират на отделни слънчеви панели и работят по принципа на индивидуално управление на мощността. Този подход позволява на всеки модул да работи на оптимална мощност, дори в условия на сенчести области или замъгляване.

По този начин се минимизират загубите и увеличава производителността на цялата система.Също така оптимизаторите работят в пряка връзка с инверторите в системата.

Предимства и недостатъци на оптимизаторите на мощност

Оптимизаторите на мощност са ключов елемент в соларните системи, предоставяйки редица предимства, но имат и някои ограничения. 

Важно е да разберем как те могат да подобрят ефективността на соларната инсталация, но също така и да осъзнаем какви са потенциалните затруднения.

Предимства на оптимизаторите на мощност

Увеличена производителност на соларната система

Тези компоненти позволяват на всеки соларен панел да работи на своя максимален капацитет. Това означава, че дори при наличие на сенчести области, замъгляване или замърсяване, всеки панел може да генерира повече енергия. Това увеличава общата производителност на соларната система.

Индивидуално управление на всеки елемент

Оптимизаторите позволяват на всеки соларен панел да работи независимо от другите. Това е от съществено значение, тъй като всеки панел може да се адаптира към своите конкретни условия. 

Например, ако един панел е в сянка, другите панели продължават да работят на максимална мощност, компенсирайки загубите.

Минимизиране на загубите от сенчести области или замъгляване

Сенчестите области, замъгляването или замърсяването на соларните панели могат значително да намалят производителността на цялата система. 

Оптимизаторите помагат в изключително ефективното справяне с тези предизвикателства, като минимизират въздействието им върху производството на електроенергия.

Подобрена надеждност и дълготрайност на инсталацията

Всеки един оптимизатор на мощност е разработен с високи стандарти за надеждност и издръжливост. Освен това подпомагат удължаването на живота на соларната система и намаляват риска от неизправности. 

Тази надеждност гарантира, че соларната ви инсталация ще работи стабилно и продуктивно през целия си жизнен цикъл.

Недостатъци на оптимизаторите на мощност

Увеличени разходи за инсталация и поддръжка

Един от недостатъците на оптимизаторите на мощност е, че увеличават общите разходи за инсталация на соларната система. Те изискват закупуване на допълнителни компоненти, което може да увеличи инвестицията. Също така, инсталацията и поддръжката изискват специфични умения и познания.

По-голяма сложност на системата

Оптимизаторите добавят сложност към соларната система поради необходимостта от допълнителни компоненти и управление. Това може да усложни инсталацията и поддръжката, което изисква професионален опит.

Как да изберем оптимизатор на мощност?

Изборът на правилния оптимизатор на мощност е ключов стъпка при проектирането на вашата соларна система. Този избор зависи от множество фактори и изисква професионална оценка. 

В следващите редове ще разгледаме някои от основните критерии, които трябва да вземете предвид при избора на оптимизатор:


 

  • Брой и характеристики на слънчевите панели: Първият важен фактор е броят и характеристиките на слънчевите панели във вашата соларна система.

Различните оптимизатори се адаптират по различен начин към различни видове панели. Например, ако вашите соларни панели имат различни мощности или работят при различни напрежения, трябва да изберете оптимизатор, който може да се справи с тези разлики.


 

  • Конкретните условия на инсталация: Условията на мястото, където ще бъде инсталирана соларната система, играят важна роля. Ако имате сенчести области, където слънчевата светлина може да бъде блокирана частично през деня, ще се нуждаете от оптимизатори, които да спомогнат с преодоляването на този проблем. 

Също така, ако се намирате в местности със значителни климатични колебания, като високи и ниски температури, изборът на устойчиви оптимизатори е от съществено значение.


 

  • Спецификации на инвертора: Трябва да се уверите, че оптимизаторите на мощността са съвместими с инвертора (монофазен, трифазен инвертор и т.н.), който ще използвате. Важно е да сте напълно сигурни, че те могат да работят съвместно за оптимална ефективност на системата.

Защо да се доверим на Sicosolar?

Sicosolar представлява надежден и професионален доставчик на оптимизатори на мощността за соларни системи. Ние разбираме важността на индивидуалното управление на мощността във вашия соларен проект и предлагаме широка гама от оптимизатори на мощност от водещи производители като Solaredge.

С доказана репутация и удовлетворени клиенти, Sicosolar е вашето доверено място за закупуване на качествени оптимизатори на мощност. 

Ние сме готови да ви помогнем да изберете правилния оптимизатор на мощността, който да отговаря както на ниво модул, така и на проекта ви.


Вярваме, че оптимизаторите на мощност са ключът към по-ефективна и надеждна соларна система и сме тук, за да ви помогнем да го постигнете.

Всичко за Вашата соларна система.Благодарение на качествените AC coupled инвертори на Софар може да добавите система за съхранение на енергия към вашата вече съществуваща система за добив на електроенергия. Също така тези инвертори са страхотно решение за интеграция с други фотоволтаични решения. Например решенията за оптимизиран добив на соларна енергия на СоларЕдж.