phone-icon 0 700 42 500
Език:

Батерии

Филтрирай
 Преносим соларен генератор AS300

Преносим соларен генератор AS300

Производител: Neurotex Ltd

Номенклатурен номер: АS300

822.05лв. / бр. без ДДС: 685.04лв. / бр.

Ново
Deye HV Control Box BOS-GBS

Deye HV Control Box BOS-GBS

Производител: Deye

Номенклатурен номер: Deye HV Battery BOS-G - 5,12kWh

0.00лв. / бр. без ДДС: 0.00лв. / бр.

Ново
По поръчка
Deye HV Батерия BOS-G   -   5,12kWh

Deye HV Батерия BOS-G - 5,12kWh

Производител: Deye

Номенклатурен номер: Deye-Battery High Voltage 5.12kWh-BOS-G

0.00лв. / бр. без ДДС: 0.00лв. / бр.

Ново
Deye HV-Rack for BOS-G (9 layers)

Deye HV-Rack for BOS-G (9 layers)

Производител: Deye

Номенклатурен номер: Deye HV-Rack for BOS-G (9 layers)

0.00лв. / бр. без ДДС: 0.00лв. / бр.

Dyness A4810 батерия

Dyness A4810 батерия

Производител: Dyness

Номенклатурен номер: A4810

0.00лв. / бр. без ДДС: 0.00лв. / бр.

Dyness BX51100 батерия

Dyness BX51100 батерия

Производител: Dyness

Номенклатурен номер: BX51100

0.00лв. / бр. без ДДС: 0.00лв. / бр.

Ново
Dyness DH200F

Dyness DH200F

Производител: Dyness

Номенклатурен номер: DH200F

0.00лв. / бр. без ДДС: 0.00лв. / бр.

Ново
Dyness Powerbox Pro

Dyness Powerbox Pro

Номенклатурен номер: Dyness Powerbox Pro

0.00лв. / бр. без ДДС: 0.00лв. / бр.

Литиевa батерия AMASSTORE GTX2500 2.5kWh

Литиевa батерия AMASSTORE GTX2500 2.5kWh

Производител: SOFARSOLAR

Номенклатурен номер: 11.34.341.0122

2,857.20лв. / бр. без ДДС: 2,381.00лв. / бр.

Литиево-йонните батерии са вид литиеви батерии, които се използват изключително често в соларните системи. Те имат редица предимства пред други видове батерии, включително висока енергийна плътност, дълъг живот на цикъла и ниска цена за цикъл. 

При нас ще откриете голямо разнообразие от литиево-йонни батерии за вашата соларна инсталация.

Какво представляват литиево-йонните батерии за соларни системи?

Литиево йонните батерии за соларни системи са предназначени да съхраняват електрическата енергия, генерирана от фотоволтаичните панели. Те се използват за осигуряване на енергия за домакинствата и бизнеса през нощта или при облачно време. 

Батериите се превръщат във все по-често използван елемент в соларните инсталации, поради възможностите, които предоставят.

Основни характеристики на литиево-йонните батерии

Ето някои от основните характеристики на литиево йонните батерии за соларни системи.

Енергийна плътност

Литиево йонните батерии имат много висока енергийна плътност, което означава, че могат да съхраняват голямо количество енергия в малък обем. Това ги прави идеални за използване в соларни системи, където пространството е ограничено.

Дълъг живот

Литиево йонните батерии могат да издържат до 10 000 цикъла на зареждане/разреждане, което е много повече от други видове батерии. Това означава, че те могат да се използват за много години без да се налага да се заменят.

Ниска цена за цикъл

Литиево йонните батерии имат ниска цена за цикъл, което означава, че са сравнително евтини за използване. Това ги прави добър избор за домакинствата и бизнеса, които търсят начин да намалят сметките си за енергия.

Видове литиево-йонни батерии за соларни системи

Литиево-железен фосфат (LiFePO4)

Литиево-железните фосфатни батерии (LiFePO4) са най-често срещаният тип литиево йонни батерии, използвани в соларните системи. Те са безопасни, надеждни и имат дълъг живот.

Електродите на литиево-железните фосфатни батерии са изработени от литиево-железен фосфат (LiFePO4) като положителен електрод и графит като отрицателен електрод. 

Литиево-железният фосфат е много стабилен материал, който не е склонен към прегряване или запалване. Това прави литиево-железните фосфатни батерии по-безопасни от други видове литиево йонни батерии, като например литиево-никел-манганово-кобалтовите батерии.

Литиево-железните фосфатни батерии също така имат дълъг живот на цикъла. Те имат експлоатационен период около 10 години с около 4000 цикъла на зареждане/разреждане, което е много повече от други видове литиево йонни батерии. Това означава, че те могат да се използват много години без да се налага да се заменят.

Литиево-никел-манганово-кобалт (NMC)

Литиево-никел-манганово-кобалтовите батерии (NMC) имат по-висока енергийна плътност от литиево-железните фосфатни батерии. Това означава, че те могат да съхраняват повече енергия в един и същ обем.

Електродите на литиево-никел-манганово-кобалтовите батерии са изработени от литиево-никел-манганов-кобалт (NMC) като положителен електрод и графит като отрицателен електрод. NMC е по-активен материал от LiFePO4, което означава, че може да съхранява повече енергия в една и съща маса.

Литиево-никел-манганово-кобалтовите батерии обаче имат по-кратък живот на цикъла от литиево-железните фосфатни батерии. Те могат да издържат до 3000 цикъла на зареждане/разреждане, което е все още значително повече от други видове литиево йонни батерии.

Защо да закупим батерии за солар от Sicosolar?

Sicosolar е вашият надежден доставчик на литиево-йонни батерии за соларни системи. Ние имаме богат опит в областта на соларните технологии и предлагаме широка гама от продукти и услуги, които отговарят на нуждите на различните клиенти.

Ето някои от причините, поради които си струва да се доверите на нас:

  • Висококачествени продукти: Sicosolar работи с водещи производители на литиево-йонни батерии, за да гарантира, че предлага само най-висококачествените продукти на пазара.

  • Разнообразие от продукти: Предлагаме широка гама от литиево-йонни батерии, за да отговори на нуждите на различните клиенти. Независимо дали имате нужда от батерии за домашно, бизнес или промишлено приложение, ние имаме правилния продукт за вас.

  • Конкурентни цени: Ние се стремим да предоставим на клиентите си висококачествени продукти и услуги на конкурентни цени.

  • Отлично обслужване на клиенти: Sicosolar разполага с екип от опитни специалисти, които са на разположение да отговорят на всички ваши въпроси и да ви помогнат да изберете правилния продукт за вашите нужди.

Всичко за Вашата соларна система.Благодарение на качествените AC coupled инвертори на Софар може да добавите система за съхранение на енергия към вашата вече съществуваща система за добив на електроенергия. Също така тези инвертори са страхотно решение за интеграция с други фотоволтаични решения. Например решенията за оптимизиран добив на соларна енергия на СоларЕдж.