phone-icon 0 700 42 500
Език:

Соларни инвертори

Филтрирай
Оптимизатор на мощността M1600-1RMMRTTY

Оптимизатор на мощността M1600-1RMMRTTY

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0094

404.40лв. / бр. без ДДС: 337.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P1100-4RM4MBT

Оптимизатор на мощността P1100-4RM4MBT

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.24.104.0005

264.00лв. / бр. без ДДС: 220.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P1100-4RMXMBT

Оптимизатор на мощността P1100-4RMXMBT

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.24.104.0219

281.64лв. / бр. без ДДС: 234.70лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P370-5RM4MRY

Оптимизатор на мощността P370-5RM4MRY

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0043

180.00лв. / бр. без ДДС: 150.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P401-5RM4MRM

Оптимизатор на мощността P401-5RM4MRM

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0053

159.60лв. / бр. без ДДС: 133.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P404-4RM4MRM

Оптимизатор на мощността P404-4RM4MRM

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0040

165.60лв. / бр. без ДДС: 138.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P485-4RM4MRY

Оптимизатор на мощността P485-4RM4MRY

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0042

195.60лв. / бр. без ДДС: 163.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P485-4RMDMRY

Оптимизатор на мощността P485-4RMDMRY

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.34.341.0064

207.60лв. / бр. без ДДС: 173.00лв. / бр.

Оптимизатор на мощността P500-5RM4MRM

Оптимизатор на мощността P500-5RM4MRM

Производител: SolarEdge

Номенклатурен номер: 11.24.104.0098

200.40лв. / бр. без ДДС: 167.00лв. / бр.

Соларните инвертори са важна част от соларните енергийни системи и играят ключова роля в преобразуването на електроенергията, генерирана от соларните панели, във форма, която може да се използва за захранване на устройства и домове.

В Sicosolar предлагаме разнообразие от соларни инвертори, които са проектирани да отговарят на вашия енергиен профил и изисквания.

Какво представляват соларните инвертори?

Соларните инвертори са електронни устройства, които имат за цел да преобразуват постоянния ток (DC) от соларните панели във взаимно променлив ток (AC).

Този променлив ток е съвместим с електрическата мрежа и може да се използва за захранване на електрическите уреди и домовете. Соларните инвертори играят важна роля в оптимизирането на ефективността на соларната енергийна система и гарантирането на нейната безопасна работа.

Каква функция изпълняват?

Основната функция на соларните инвертори е да преобразуват постоянния ток, генериран от соларните панели, във взаимно променлив ток, който се използва от електрическата мрежа и устройствата.

Това позволява на соларната енергия да бъде използвана за захранване на електрическите уреди в дома или да бъде продавана на електрическата мрежа.

Какви видове соларни инвертори има?

Мрежови инвертори (Grid-tied inverters)

Тези инвертори се използват в системи, които са свързани към електрическата мрежа. Те преобразуват постоянния ток, генериран от соларните панели, във взаимно променлив ток, който се изпраща към електрическата мрежа.

Това позволява на собствениците на соларни системи да използват собствената си генерирана енергия и при необходимост да продават излишъка в мрежата.

Хибридни инвертори (Hybrid inverters)

Тези инвертори предлагат възможност за комбиниране на соларните панели със система на съхранение на енергия, като батерии.

Хибридните инвертори позволяват на системата да използва генерираната соларна енергия в реално време, както и да съхранява излишъка в батерии за използване в по-късни часове или по време на необходимост. Това осигурява по-голяма независимост от електрическата мрежа и по-голяма енергийна ефективност.

Монофазни инвертори (Single-phase inverters)

Тези инвертори се използват в домашни соларни системи, които работят на еднофазна електрическа мрежа. Те преобразуват постоянния ток от соларните панели във взаимно променлив ток, който се използва за захранване на електрическите уреди в дома. Монофазните инвертори са компактни и икономични, подходящи за домашни соларни системи.

Трифазни инвертори (Three-phase inverters)

Трифазните инвертори се използват в по-големи соларни системи, които работят на трифазна електрическа мрежа.

Те преобразуват постоянния ток от соларните панели във взаимно променлив ток на трите фази, който се изпраща към електрическата мрежа. Трифазните инвертори предоставят по-висока мощност и ефективност и са подходящи за комерсиални или индустриални соларни системи.

Как да изберем подходящ модел?

При избора на подходящ модел соларен инвертор, следвайте следните насоки:

  • Определете нужната мощност: Преценете колко мощност ви е необходима за вашата соларна система. Това зависи от общата мощност на соларните панели, които планирате да инсталирате, както и от енергийните нужди на вашата сграда или дом. Изберете модел, който има достатъчна мощност, за да отговори на вашите енергийни изисквания.

  • Изберете правилния тип инвертор: Разберете какъв тип инвертор е подходящ за вашата соларна система. Ако сте свързани към електрическата мрежа, мрежовите инвертори са подходящ избор. За системи с батерии или комбинирани системи със съхранение на енергия, хибридните инвертори са предпочитани. За големи соларни системи с трифазна електрическа мрежа, изберете трифазен инвертор.

  • Разгледайте характеристиките: Проучете различните модели инвертори и разгледайте техните характеристики. Внимателно преценете ефективността на инвертора, функциите за мониторинг и управление, комуникационните възможности и вградените защитни механизми. Изберете модел, който предлага желаните характеристики, отговарящи на вашите нужди.

  • Качество и надеждност: Изберете соларен инвертор от утвърден производител с доказана надеждност и качество. Прегледайте репутацията на производителя и прочетете отзиви от клиенти. Проверете дали инверторът е сертифициран и отговаря на стандартите за безопасност и ефективност.

  • Гаранция: Проверете гаранционните условия на инвертора. Изберете модел с дългосрочна гаранция, която включва основните компоненти и функции на инвертора. Гаранцията е важна, тъй като ви осигурява защита от евентуални дефекти или неизправности на устройството.

  • Консултирайте се с професионалист: Ако не сте сигурни какъв модел соларен инвертор да изберете, консултирайте се с професионалист от екипа на SicoSolar.

Защо да се доверим на Sicosolar?

Sicosolar е доставчик на соларни инвертори със значителен опит и доказана надеждност на пазара. Нашите инвертори са с високо качество, съобразени с последните технологични тенденции и норми за енергийна ефективност.

Ние предлагаме разнообразие от продукти, които отговарят на различни енергийни нужди и приложения. Стремим се да осигурим на клиентите си надеждни и ефективни решения за соларни енергийни системи.

Всичко за Вашата соларна система.Благодарение на качествените AC coupled инвертори на Софар може да добавите система за съхранение на енергия към вашата вече съществуваща система за добив на електроенергия. Също така тези инвертори са страхотно решение за интеграция с други фотоволтаични решения. Например решенията за оптимизиран добив на соларна енергия на СоларЕдж.